Dela din berättelse

Hur såg det ut för dig när du var barn? Fanns det någon trygg vuxen i din närhet, och vad gjorde hon eller han? Har du själv erfarenhet av att finnas där för barn som hamnat i kläm när deras föräldrar druckit – och på vilket sätt kunde du hjälpa? Tack för att du delar en händelse från ditt liv, som kan inspirera andra att agera.


Glöm inte din berättelse! Detta fält måste fyllas i.
Fältet är obligatoriskt.

Oops, något gick fel! Testa att skicka igen.

Jag har tagit del av att mina uppgifter hanteras enligt Dataskyddsförordningen.

En av våra insamlade berättelser

"Jag växte upp med en pappa som var full varje helg. Min mamma var medberoende och så dålig så hon knappt orkade ta hand om sig själv.

När pappa var full så var det otroligt läskigt att vara hemma så jag och min syster var ofta på gården till sent på kvällarna. Vi hade en granne som jobbade till sent på kvällen själv. Hon bodde ensam och frågade nästan varje gång när hon kom hem om vi ville titta på tv med henne och hålla henne sällskap. Då trodde jag att vi gjorde henne en tjänst genom att hålla henne sällskap men såhär i efterhand så inser jag att det var tvärtom.

Hon pratade inte med oss om hur vi hade hemma, det behövdes liksom inte. Men när hon åkte bort på sommaren (vi var alltid hemma) så frågade hon om vi kunde vattna hennes blommor och gav oss nycklarna och sa att vi kunde vara där så mycket vi ville och även sova där för att hon hade så många blommor. Hon brukade köpa massa extra blommor och ställa fram och massor med mariekex.

Hade hon inte funnits så vet jag att inte hur det hade gått för mig, just det att hon inte höll på och tjata om mina föräldrar gjorde att jag litade på henne och lämnade mina bekymmer när jag klev in genom hennes dörr. Det var som en fristad att vara där."

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.